Borgerlig vigsel - anmäl intresse

LÄS MER

Här gör ni en intresseanmälan för borgerlig vigsel. När ni har anmält er via e-tjänsten kommer vi att kontakta er för att gå igenom era önskemål. Vi har för närvarande få vigselförrättare och det kan därför komma att ta tid innan vi återkommer till er. Vår ambition är dock att ni ska få en tid för vigsel inom tre månader efter att en fullständig ansökan har tagits emot.

 

Allmän information

Du och din partner, som är folkbokförda i Solna, kan viga er borgerligt i vigselrummet i Solna stadshus. Vigsel utförs helgfria vardagar, september till juni, mellan kl. 09:00 – 16:00. Solna stad tar ingen avgift för vigseln.

 

Intyg om hindersprövning

För att få gifta er behöver ni ett intyg om hindersprövning. Ansökan om hindersprövning görs hos Skatteverket på telefon 020-567 000 eller via Skatteverkets hemsida.

 

Inför vigseln

Till vigseln ska ni ta med er intyget om hindersprövning och den blankett om vigsel, som ni fått genom Skatteverket. Ni behöver också medta varsin giltig legitimation (det går bra med pass) och två vittnen, som ska närvara vid vigseln.

 

Könsneutrala äktenskap

Bestämmelserna om vigsel tillämpas numera på samma sätt oavsett makarnas kön. Ni som tidigare har registrerat partnerskap och vill omvandla partnerskapet till äktenskap kan anmäla detta till Skatteverket. Istället för en sådan anmälan kan ni välja att viga er.

Läs mer om detta på Skatteverkets hemsida.

 

Kvalitetsdeklaration för vigsel

Här kan du läsa stadens kvalitetsdeklaration gällande vigslar.

Behandling av personuppgifter

Frågor om e-tjänsten

Fråga om inloggning

Om du loggar in så kan vi förifylla frågor med uppgifter vi hämtar från andra system t.ex. skatteverket.

Du kan även få återkoppling om ärendets status och notifiering om handläggaren behöver mer information.

Gå vidare utan inloggning

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa